הגעלת השיש לפסח

בס"ד
בעניין הגעלת כלים:

על מנת להגעיל את השיש, ויש לי סיר גדול וכבד מדי שאי אפשר להחזיקו ולשפוך ממנו ישירות על השיש. האם מועיל להכניס מצקת גדולה לסיר, בזמן שהוא על האש, והמים מבעבעים, משך כמה וכמה שניות ארוכות, ואז לאחר שהמצקת מורתחת מאוד לערות ממנה על השיש,
האם זה יחשב כעירוי ישירות מהכלי על האש? )כי המצקת שהתה שם משך זמן )ומועיל?

תשובה:

שלום רב

זה לא יועיל. ידועה הכרעתו של המשנה ברורה בסי' שיח, שגם לדעת הסוברים שהמצקת דינה ככלי ראשון, כשמערים ממנה לכלי אחר הוא כבר נחשב כלי שלישי. אבל אינני יודע למה אתה צריך את הסיר הזה, לוקחים קומקום חשמלי, ובעודו רותח [ניתן למנוע ממנו לקפוץ] מערים ממנו על השיש. אגב, אין לסמוך על העירוי הזה לבד כשאין אבן מלובנת על השיש, ויש לצפותו בנייר כסף או בפי וי סי.