ברכת אורח למי שאוכל במסעדה

ישבתי עם תלמידיי במסעדה ואכלנו שווארמה.
זימנתי וברכתי בקול. גם הוספתי כדרכי..את "בירכת האורח" . בתום הברכה העיר לי אחד התלמידים שלדעתו לא הייתי צריך להוסיף את בירכת האורח מכיוון שאין כאן שום אירוח כי שילמנו עבור מה שהזמנו ואכלנו.
אמרתי לו שזו שאלה מעניינת מה ששואל(טוען).
ואמרתי לתלמידיי שאשאל באתר שאל את הרב , האם זה נכון שאין עניין בבירכת האורח במקום כזה שאתה משלם עבור המזון שבעצם קנית או לדוגמא במלון שגם בו אתה אמנם לן ואוכל ונהנה אך משלם עבור כל זה..
בברכה ובתודה

תשובה:

שלום רב,

בספק שהסתפקת, הסתפק גם הגר"י זילברשטיין והביא בספרו עלינו לשבח (עמוד תרעד) ששאל  את חמיו הגרי"ש אלישיב, שהשיב לו שראוי לברך שאם היא היה לבעל המסעדה מה להאכיל אותם, לא היה מועיל העובדה שיש להם כסף. אולם בספר כף החיים (סי' רא ס"ק יא) כתב שאם הוא משלם עבור הארוחה אין כל צורך לברך ברכת האורח.

תמשיך להנות מתלמידך המחוננים!