לתבוע בית חולים על רשלנות רפואית

לכבוד הרבנים שלום רב,
ברצוני לשאול, האם מותר לתבוע בית חולים על רשלנות רפואית כשהתביעה תכלול סבל, צער, עגמת נפש, אובדן ימי עבודה וכו'.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם מדובר בבית חולים אשר ההנהלה לא תסכים להגיע לבית דין (כל בתי החולים חוץ מלניאדו ומעייני הישועה), אתה יכול לתבוע בבית משפט.

יש מחלוקת בין דיינים אם בית דין אמור לחייב על כל מה שהחוק מחייב. אבל, אם בית החולים מסרב לדון בבית דין הנך רשאי לתבוע בבית משפט גם כפי הדעה המחמירה ביותר ולכן הנך רשאי לתבוע את כל הרשימה שציינת.

מקורות:

עיין קובץ עומקא דדינא ח"ג עמוד 66.