האם מותר להוריד תוכנת אופיס ולפרוץ אותה?

הורדתי את התוכנה של אופיס ופרצתי אותה על פי קוד פריצה וקישורי הורדה שפורסמו באתר מסוים, הרבה גולשים עשו ועושים זאת. האם מותר היה לי לעשות זאת? האם עלי להסיר את התוכנה מהמחשב כי זה נחשב כגזל?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

דעת הגרי"ש אלישיב שאסור לעשות כן ושאסור להשתמש בתוכנה שהותקנה שלא כדין. שמעתי מרב חשוב ששאל את הגרי"ש על תוכנה של אופיס ואמר שכולם מעתיקים, מחה בו הגרי"ש ואמר שלא יגיד שכולם מעתיקים, שהרי הוא עצמו לא מעתיק.

מקורות:

עיין בספר משנת זכויות היוצר עמוד קטו והלאה.