ביאור בגמ' ב"ק דף ח ע"ב לעניין הצטרפות צד ג' לדיון

בב"ק דף ח ע"ב (ניתן לראות בקישור כאן) "אמר אביי: ראובן שמכר שדה לשמעון באחריות, ואתא ב"ח דראובן וטרף משמעון, דינא הוא דאזיל ראובן ומשתעי דינא בהדיה, ולא מצי א"ל: לאו בעל דברים דידי את, דאמר ליה: אי מפקת מיניה עלי הדר".

שאלתי אם הכוונה שראובן מגיע בשעת הדיון עם שמעון מאחר שטוען דאי מפקת מיניה הדר עלי, או שרק אחר ששמעון סיים את הדין ובא לתבוע מראובן אזי ראובן יוצא לתביעת לוי.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

הכוונה היא כמו הצד הראשון שראובן מצטרף מיד לדיון, בכדי לעזור לשמעון שהשדה תישאר בידו. ופשוט כך, שהרי אין שום עניין לדון עם שמעון, אם ראובן יכול לאחר מכן לסתור את הדין. ועיין ברש"י ותוספות שם שמסבירים מה ראובן יכול להועיל יותר משמעון.