ארבע כוסות חייבים לשתות הכל בהסיבה?

שלום לכם

הסתפקנו בלימוד האם ישנה אפשרות בכל אחת מארבע הכוסות לשתות ממש מעט מהכוס בלי הסבה ואז את השאר בהסבה, ובכך בשתייה המועטת בהתחלה להוריד את מפלס היין שלא יישפך בזמן שבא להסב?
נשמח למקור בעניין אם לא קשה.

ישר כח!

תשובה:

שלום רב

נראה שאף שיש לכך מקום מעיקר הדין, מכל מקום זה לא מהודר. שכן ברור שכל מה ששותים לצורך קיום המצוה צריך להיות בהסיבה, שכך הוא דרך קיום המצוה, ולהלכה לכתחילה שותים את כל הכוס ולא רוב כוס, ויש סוברים שמי שיש לו כוס גדולה המחזיקה כמה רביעיות לא ישתה כל פעם רביעית אחת [ןחילקן לענין זה בין כמה בני אדם, לבין אותו אדם בכמה פעמים], ראה בהרחבה במשנה ברורה בסי' תעב וביאור הלכה שם ד"ה על הסדר. ואת הדברים האלו נפסיד אם נתחיל בשתיה שלא כהלכתה.