דייסת דגנים מעורבים בפסח

שלום,
אשמח לדעת מה אוכל לעשות בנידון תינוקת בת שנה וחמישה חודשים אשר צורכת את המטרנה "גם וגם דגנים מעורבים". האם אני צריכה להחליף לה לקראת הפסח למטרנה אחרת?
מטרנה גם וגם מכילה תחליף חלב ודייסה..

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע מה מצבם של הדגנים המעורבים כשהם החבילה. אבל כשהם באים במגע עם מים, הם עלולים להחמיץ. וזה חמץ בפסח!! ובודאי שאסור. הפתרון הוא להחליף לה את המטרנה למשהו אחר, למרות שיש במטרנה קטניות (אף אם את מאלו שלא אוכלים קטניות פסח)

ראה חיי אדם כלל רכז סעי’ ו בענין אכילת קטניות לתינוקות.