גזל בהורדת שירים מהאינטרנט

שלום,
האם יש בעיה של גזל בהורדת שירים בודדים או דיסקים שלמים מהאינטרנט.
אשמח לקבל בנוסף את דעתו של הרב עובדיה זצ"ל.

תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם יש לך אפשרות לקנות את הדיסק אין להעתיק כדי לחסוך מלשלם עבור הדיסק, כיון שמעבר לבעיה ההלכתית יש בכך גם בעיה מוסרית ליהנות מבלי לשלם כאשר המפיק מצפה לקבל תשלום.

אבל אם מעתיקים מחמת הקושי לחפש לקנות את הדיסק, או אם מעתיקים שירים בודדים כאשר לא משתלם לקנות את כל הדיסק עבור שירים אלו בלבד, יש מקום להקל, אבל רק לשם שימוש אישי וביתי.

לא ידוע לי על דעתו של הגר"ע יוסף בעניין.

מקורות:

עיין כאן.