לשון הרע בדבר המפורסם בתקשורת

שלום..יש לי שאלה בנוגע ללשון הרע…יש עכשיו סדרה בטלויזיה על הרצח של תאיר ראדה ז"ל ובאחד הפרקים מראים שם מישהי שחושדים שעשתה את זה השאלה שלי אם זה לשון הרע לדבר על הסדרה או על החשודה או שזה נחשב לתועלת…אני פשוט לא מבינה בכל ההלכות של זה..תודה

תשובה:

שלום רב.

מבואר בחפץ חיים בכמה מקומות שדבר המפורסם לכל, אם אין כוונתו לפרסם הדבר יותר, מותר.

מקורות:

חפץ חיים כלל ב’ ס”ג וד’, וראה כאן במקורות עוד בענין זה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מדוע הרב לא מציין לדברי החפץ חיים שאומר שהיתר אפי תלתא נדיר ביותר לקיים אותו משום שהוא מביא המון תנאים וסייגים להיתר?