כיצד להשפיע על נערה שלא תחטא

שלום!
נהיה לי קשר עם בחורה.
למרבה הצער היא סיפרה לי שהיא נפגשת מדי פעם עם בחור (בן דוד) והם מתיחדים ועושים מעשים האסורים משום צניעות ושמירת העינים ונגיעה…
נורא כאב לי ששמעתי על זה.
היא הודתה שהיא מכורה לפגישות שלהם ולכל מה שהם עושים.
היש במה לעזור לה בזה?
אמרתי לה את חומרת הדבר ואת עונש הכרת שמקבלים.
והסברתי לה שזה יכול להרוס לה בהמשך את הזוגיות.

אשמח לכל עיצה והכוונה.
תודה וכל טוב!

תשובה:

חז"ל כבר אומרים כיון שעבר אדם עבירה ושנה בה נעשית לו כהיתר. אין לי הרבה מה לייעץ לך כיצד תוכלי להשפיע עליה, אני לא מכיר אותה. ואם אין לה יראת שמים, אני לא רואה כיצד ניתן להשפיע על אדם שהוא כבר מכור ונלהב לעשות מעשים אלו. האמירות הללו שזה יכול להרוס לה בהמשך את הזוגיות, לא ממש משכנעים אותה, היא לא רואה את זה, ממילא אין לה הסתכלות אלא לטווח קצר, אחרת היא היתה נמנעת ממפגשים אלו, שאני מבין שהיא עושה את זה בהחבא, וכי היא לא מבינה שהרבה מהדברים שעושים בקביעות בהחבא, בסופו של דבר מתגלים???

ה' יעזור שבכל זאת תוכלי להשפיע עליה שתשים לב למעשיה, ותפנים את מה שאמרו חז"ל במסכת אבות (פרק ו' משנה ט'): "בשעת פטירתו של אדם אין מלוין לו לאדם לא כסף ולא זהב ולא אבנים טובות ומרגליות אלא תורה ומעשים טובים בלבד". כלומר עם הנאה רגעית שנעשית תוך כדי עבירה חמורה לא תלווה אותה אלא לבאר שחת!