מה עושים עם שלושת המצות בליל הסדר?

בסד
שלום רב
בליל הסדר מניחים 3 מצות. האם מכל מצה טועמים ? או שאחת נשארת שלימה ?
והאם לאחר הקידוש, השנה שחל שבת קודש, לאחר ברכת המוציא, לוקחים חלק מהמצה העליונה או התחתונה ?
בליל שבת קודש שבימות השנה אני בוצעת את החלה התחתונה ובבוקר את העליונה. מה עושים בליל סדר שהוא שבת קודש ?
תודה

תשובה:

שלום רב

מהמצה התחתונה בעצם אין ענין לטעום, היא מיועדת רק בשביל לחם משנה. המצה השלמה העליונה היא להמוציא – לחם משנה כמו בכל שבת וחג, האמצעית החצויה לקיום מצות אכילת מצה. אכילת המצה היא לא אחרי הקידוש, ראי טוב את כל הסדר בהגדה של פסח. למיטב ידיעתי גם השנה המנהג לבצוע את העליונה ולא התחתונה.