האם לשכנע אישה ללכת לליל הסדר ציבורי למרות שהיא תיסע ברכב?

אני לומדת בחברותא עם אישה
חילונית,  כעת עוסקים
בענייני חג הפסח.
הם לא עושים ליל הסדר בבית.
האם מותר לי להמליץ להם על
ליל סדר ציבורי אם ידוע לי
שהם ייסעו לשם ברכב?
תודה

תשובה:

שלום רב,

אסור להמליץ להם לעשות ליל סדר ציבורי אם את יודעת שהם יסעו לשם ברכב. משום שבכך את גורמת להם לחלל יום טוב. ובפרט השנה שליל הסדר יוצא בליל שבת, שחילול שבת חמור יותר מחילול יום טוב, מחלל שבת בפרהסיא דינו כגוי לענין כמה הלכות (מחלל יו"ט, לא).

אולם אם את רוצה, אולי כדאי לך לשלוח לך מצות. שתאכל מעט מצה בלילה ובכך היא מקיימת את מצוות אכילת מצה מדאורייתא. את יכולה לצרף גם את הקטע מההגדה "עבדים היינו לפרעה במצרים" ובכך היא תצא ידי חובה גם במצוות סיפור יציאת מצרים דאורייתא.

הרבה הצלחה