נגיעה בקלף של נביא

שלום הרב-
שתי שאלות בבקשה-
קודם כל האם מותר לגעת בקלף של הנביא?
שנית, האם יש בעיה של "מוקף גויל" בנביא (כשהאותיות מחוברות, אך הן ניכרות)?
ישר כח!

תשובה:

שלום רב

לגבי נגיעה בקלף של נביא הביא הרמ"א בסי' קמז סעי' א שיש שהחמירו בכך כמו בספר תורה אלא שלא נהגו כדבריהם, ומכל מקום יש להחמיר שלא לגעת בקלף ללא נטילת ידים [ומשום שכאשר הוא נוטל ידיו יש שהתירו גם בספר תורה ודי בכך לגבי נביא שמעיקר הדין אין חשש].

מוקף גויל זו הלכה כללית בכתיבת סת"ם, ובלבוש סי' רפד עי' א נראה שהקפידו בכתיבת הנביא ככתיבת ס"ת. כמובן כיון שמעיקר הדין לא צריך נביא על קלף לרוב השיטות אין בזה את דיני הפסלות בדיעבד, אבל לכתחילה יש לכתוב כדין.