מי שבודק חמץ רק בחול המועד – האם מברך?

אדם שלא בדק חמץ לפני יד. בחול במועד בודק. האם מברך? נא לציין מקורות.

תשובה:

שלום רב,

גם אם הוא בודק לאחר י"ד בחול המועד הוא מברך על ביעור חמץ. אא"כ הוא לא בדק בתוך המועד אלא רק לאחר המועד כפי המבואר במשנה בפסחים י,ב.

ראה ברמב"ם (חמץ ומצה פרק ג הלכה ו): "כשבודק החמץ בלילי ארבעה עשר או ביום ארבעה עשר או בתוך הרגל מברך קודם שיתחיל לבדוק ה ברוך אתה ה' אלהינו מלך העולם אשר קדשנו במצותיו וצונו על ביעור חמץ, ובודק ומחפש בכל המקומות שמכניסין להם חמץ כמו שבארנו, ואם בדק לאחר הרגל אינו מברך".