רגישות לחלב – האם מותר משקה סויה / לצאת ידי חובה במצב ללא גלוטן

כבוד הרבנים שליט"א
שלום רב
א. ילד (/מבוגר) הרגיש לחלב ומוצריו, האם יכול לשתות בפסח משקה סויה/אורז?
ב. האם יוצאים י"ח אכילת מצה במצה ללא גלוטן?
בכבוד רב

תשובה:

שלום רב,

א. רק לתינוקות שזה האוכל שלהם התירו להאכיל קיטניות. אנשים מובגרים גם אם הם רגישים לחלב, ניתן לאכול דברים אחרים שהם לא חלב ולא קיטניות.

ב. האם יוצאים ידי חובה במצה ללא גלוטן, נידון זה תלוי במחלוקת הפוסקים, ולכן המהודר יותר במקרה כזה לאכול מצה משיבולת שועל. לחלופין, מי שמחלתו אינה חמורה ביותר, ראוי שיאכל כזית בשיעור המצומצם מקמח רגיל, כאשר לפי חוות דעת הרופאים לא ינזק מכך, משום שיש שמפקפקים בזיהוי המדוייק של שיבולת שועל של זמנינו אם אכן היא מין דגן. ראה כאן בהרחבה.