עירוב במושב

בס"ד שלום רב , אני גרה במושב שאין בו עירוב, בגלל שחלק מתושביו מתנגדים בטענה שהמושב לא דתי. רציתי לשאול האם יש חוק שמחייב לבצע תחום שבת , וכן אשמח לשאול מה אפשר לעשות במקרה כזה. תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

לא ידוע לי על חוק שמחייב לעשות עירוב, אבל אני מניח שכמו כל החלטה הדברים אמורים להתקבל במועצה על פי דעת הרוב וכו', כדאי לנסות לעשות זאת באמצעים הרגילים [ניתן להסביר בנעימות את הקושי שלכם שלא להוציא כלום מהבית ביום השבת, לעומת ה"קושי" שלהם לראות קצת חוטים בקצוות הישוב… כשמדברים בצורה נעימה ונינוחה על כוס קפה ועוגה אפשר לפתור הרבה בעיות כאלו שאין מאחוריהן כלום מלבד רצון לכבוד ושליטה…]. כמו כן כדאי להביא רב מומחה לענין למקום שיראה, יתכן שמדובר בכמה השלמות קטנות, כיון שלצורך העירוב ניתן להשתמש בדרך כלל בגדר של היישוב וכו', כך שיתכן שמדובר במשהו קטן שכולם יסכימו לו.