סט הבדלה לפסח

בסד
שלום רב
האם אני צריכה לקנות סט הבדלה חדש לפסח ?
הנרות שהשתמשתי בהבדלה תמיד היו כשרים , התירוש תמיד כשר לפסח , רק הבשמים (קינמון וציפורן) לא היו כשרים לפסח. בנוסף , אני השתמשתי בסכין בשרית של ימות השנה הרגילים (שחתכתי חמץ איתו) לצורך ניקוי מתקן נר ההבדלה (מברזל) מה שאומר שיכול להיות שבמתקן נר ההבדלה נשארו עקבות מזעריים של חמץ ? למרות שתמיד ניקיתי את המתקן עם סכין נקייה כמובן.
מה ניתן לעשות כדי להימנע מספקות ?
אם ארצה לקנות סט הבדלה חדש , האם לטבול אותו במקווה ? או רק את הכוס ?

תודה.

תשובה:

שלום רב

לא צריך לקנות סט חדש להבדלה, אלא שלא משתמשים בציפורן בפסח מחשש לזילוף חמץ, ויש למכור לגוי.

אין סיבה לקנות סט חדש להבדלה [למעט הכוס, שלא כדאי להשתמש בכלים ששותים בהם בסעודת חמץ בפסח, אפילו שהיא משמשת רק לקידוש ולהבדלה], טבילת כלים בכל מקרה היא רק לגבי הכוס, אם יוצרה על ידי גוי.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בסד
    אני יכולה לשים את מגדל הבשמים בארון בחדר שלי או בסלון ופשוט לא לגעת בו בפסח ? או שצריך למכור אותו יחד עם שאר הכלים של ימות השנה כולל כוס ההבדלה ?
    תודה.