בירך על הציצית ובאמצע הברכה גילה שהיא פסולה

היה לנו מקרה בשבת, שבחור בירך על טלית, ותוך כדי שהוא מברך ,ראה שחסר לה ציצית בכנף אחת.
השליך אותה מידו, ולקח טלית אחרת שהייתה מונחת לפניו, והמשיך וציונו להתעטף בציצית.
האם הברכה עלתה לא או שהוא היה צריך לברך מחדש כיון שבתחילת הברכה היתה דעתו על הטלית הראשונה.

תשובה:

שלום רב

אני יוצא מנקודת הנחה שהטליתות היו שלו, או במתנה על מנת להחזיר, שאם לא כן בלאו הכי לא מברכים על טלית שאולה. יש נוהגים גם לברך על טלית של בית הכנסת כיון שהיא משותפת לכל הציבור. זה קצת תלוי באופי המקום.

לעצם הענין, כיון שלא סיים עדיין את הברכה היא יכולה לחול על הטלית השניה, כך נראה במשנה ברורה בסי' מח ס"ק מא, אבל אם כבר סיים את הברכה עליו לברך שנית, ראה שערי תשובה שם ס"ק טז שהסתפק בזה, אם דומה הדבר לברכת הנהנין או שלענין מצוה הברכה אינה על החפץ שלפניו אלא על עצם קיום המצוה, ולענין זה מה לי טלית זו או אחרת. ומכל מקום להלכה נראה פשוט בפוסקים שיש לברך שנית, ראה שו"ת יביע אומר ח"ג יו"ד סי' יז שקיבץ השיטות בזה, אמנם בכף החיים סי' ח ס"ק נה הביא מכמה פוסקים שאף שסיים ברכתו כיון שיש שסברו לחלק בין ברכות הנהנין לברכת המצוות – ספק ברכות להקל ואין לברך שנית.