מומר לדבר אחד – יין נסך

שלום כבוד הרבנים
שאלה ששואל אחד מאנשי הקהילה בגאורגיה.
אדם שומר תורה ומצוות, כשרות, שבת, חגים ומתפלל כל יום בבית הכנסת ועושה הרבה למען הקהילה אבל יש לו בעיה מאוד גדולה, נשוי לגויה עם ילדים ולדעוונינו בינתיים לא מסוגל לעזוב אותם.
הוא מעורב בכל משקשור לקהילה ובתוכם גם בקשר עם שליחי חב"ד.
היהודי שאול. שליחי חב"ד אומרים לו שאם הוא רואה יין כשר לא משנה במה היין נמצא אוסר את היין לשתיה. הדבר פוגע לו מאוד ומאחר שהמעורבות שלו היא גדולה בחיי הקהילה בלתי אפשרי להימנע מהדבר. האם יש מקור לאיסור שכזה. הרי הוא שומר שבת וכל מה צויין לעיל.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

ההלכה היא שמי שמחלל שבת בפרהסיא או עובד עבודה זרה, או מומר לדבר אחד אחר מדיני התורה להכעיס, יינו יין נסך, אבל מי שאינו עושה את אותה עבירה להכעיס אלא לתיאבון, אינו נחשב מומר וממילא יינו אינו יין נסך, אא"כ כאמור הוא מחלל שבת בפרהסיא. ראה שו"ע יו"ד סי' ב סעי' ה, וסי' קיט סעי' ז.

אבל אני מניח שהרב ובצדק אמר כך כדי לגעור בו, כיון שבאמת ראוי לגעור באדם כזה, והוא צריך לדעת שיש לו מעמד נחות בקהילה כיון שהוא עובר באיסור חמור כל כך, והוליד ר"ל בנים בני עם נכר הארץ! אבל האמת שיינו אינו יין נסך.

בשורות טובות.