קדיש בסיום מסכת

שלום כבוד הרב !
יש לי שבוע הבא בר מצווה ורציתי לעשות באולם סיום מסכת תענית רציתי לשאול אם לפי עדות המזרח שנוהגים על פי הרב עובדיה יוסף זצ"ל אומרים בסיום מסכת, קדיש מיוחד או קדיש על ישראל רגיל בתודה.

תשובה:

שלום רב

נוסח הקדיש הוא זה המופיע בסוף מסכת בגמרא העוסק בעניני תחיית המתים, ראה קיצור שו"ע ילקוט יוסף סי' ל'.

מזל טוב! עלה והצלח!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כבוד הרב אבל יש דפי גמרא של שטיינליץ שבהם ההדרן עלך הוא אשכנזי ויש מסכת בשוטנשטיין הכחול הדרן עלך בנוסח עדות המזרח של הקדיש המיוחד.

  2. כתוב בקיצור ילקוט יוסף (יורה דעה, אבלות) סימן ל' סעיף מג':
    "אם הבן הוא בן תורה ותלמיד חכם, נכון שביום השנה יסיים מסכת לעילוי נשמת אביו ואמו הנפטרים, וכו'.. ובנוסח הקדיש שאומרים אחר סיום מסכת, או אחר הקינות בתשעה באב, הנוסח הנכון הוא: דהוא עתיד לחדתא עלמא, ולאחאה מתיא, ולשכללא היכלא, ולמפרק חייא, ולמבנה קרתא דירושלם, ולמעקר פולחנא נוכראה מארעא, ולאתבא פלחנא יקירא דשמיא להדרה וזיויה ויקריה, ויצמח פורקניה ויקרב משיחיה. בחייכון וכו'. [שם עמו' תקח] ".