עבודה בבית מלון בשבת

שלום וברכה,
אני עובדת במלצרות במלון דתי כשר למהדרין, מלכתחילה העבודה לא מכריחה לעבוד בשבת אך יש אפשרות לעובד להחליט אם הוא מעוניין לעבוד גם בשבתות וחגים. עד עכשיו עבדתי גם בימי חול ולכן מטעם הדין לא היתה בעיה כיוון ששכרי על שבת שולם בהבלעה. עכשיו התחלתי ללמוד ובאפשרותי לעבוד רק בשבתות. שאלתי היא האם אני יכולה לעבוד בשבתות במלון ובאיזה תנאים? (הבנתי שיש משמעות אם עובדים גם כמה שעות בשישי או במוצש..)

תשובה:

שלום רב

אם את עובדת מעט ביום שישי ומוצאי שבת [מקובל בבתי מלון שמגישים קצת אוכל לפני שבת, שלא יהיו רעבים עד הסעודה] עדיין זה נחשב שהשכר ניתן לך בהבלעה וזה בסדר גמור. כמובן צריך שהעבודה שתעשה ביום שישי ומומצאי שבת תהיה ברת משמעות, כזו שרגילים לשלם עליה משהו [יכול להיות קצת רחיצת כלים או מלצרות כאמור].

בהצלחה רבה.