ליל הסדר בבית שיש בו חמץ

האם מותר להתארח לסדר בבית שיש בו חמץ. כמובן שיש הקפדה על הזמנת הארוחה לסדר ממקום כשר למהדרין, בכלים חד פעמיים.

תשובה:

שלום רב,

אין איסור להכנס לבית שיש בו חמץ, אם כמובן נזהרים שלא לאכול רק במקום הכשר למהדרין.

חז”ל חייבו את בעל הבית בבדיקה וביעור, או את השוכר בית מחברו, אבל לא אורח שאינו שוכר. ראה שו”ע הרב סימן תלב, ס”ח; מג”א תלב, ס”ק ו, וכן בפסחים דף ד’ הסתפקו חז”ל רק לעניין השוכר בית מחברו. אולם, נראה שאין לדור בקביעות בבית שיש בו חמץ, מחשש שמא יבוא לאכלו, וכן כתב בהלכות חג בחג (פסח, עמ’ קיח).