הטמנה במקצת – כיסוי שלא נוגע בצידי הקדרה

בס"ד
שלום רב
1. בארחות שבת פרק ב, סעיפים פג'-פד' הם אומרים שניתן ליתן מגש רחב על פי הקדרה באופן שיבלוט ממנה לצדדים, וליתן בגדים על גבי אותו מגש, אף אם ישתלשלו לצדדים, כל עוד יש הפסק אוויר ניכר (ולא רק הפסק כלשהו) בין הבגדים לבין הקדירה, אין זאת הטמנה.
האם הם מתכוונים שניתן לעשות זאת גם בשבת עצמה, או שרק בערב שבת?
2. בשמירת שבת כהלכתה, מהדורת ה'תש"ע פרק א' סעיף עט' הוא אומר: "… מותר להכניס מבעוד יום את הקדירות לתוך ארגז פח המיוחד לכך, הסגור מכל הצדדים, ועומד על גבי האש, כדי לשמור על חום התבשיל…." כלומר נראה שהוא אוסר לעשות זאת בשבת עצמה. אם זאת לא הטמנה אז מאוד נשמח לדעת מדוע
3. אם הארחות שבת מתירים בשבת והשש"כ אוסר בשבת, מה המקור לשינוי?

תודה רבה וכל טוב

תשובה:

שלום רב

אין כאן כל מחלוקת, והדין המובא בארחות שבת מובא בפירוש גם בשמירת שבת כהלכתה סעיף אחד קודם לכן, ולגבי שבת עצמה. אלא שבסעיף עט מדבר השמירת שבת כהלכתה על הנחת סיר על גבי האש [בתוך אותו פח], וכאן מלבד הבעיה של הטמנה יש גם בעיה של איסור חזרה, לכן כתב לעשות זאת בערב שבת, או בשבת עצמה בכפוף לתנאי החזרה [עודה בידו ודעתו להחזיר].

בהצלחה רבה.