סגירת\פתיחת חלונות בחורף במקום ציבורי

לרב שלום וברכה
לבית מדרש ספרדי מסוים, מגיע כל בוקר אברך חצי-יום ללימוד חלק מהלימוד שלו (בסביבות שעה כל יום בבוקר).
הוא קנה מקום בבית המדרש הזה והוא גם מתפלל בו בשבתות וחגים וכדומה.
בשעות הבוקר ואחה"צ פועל במקום גם הכולל הרגיל.
היה לנו דיון בין האברכים:
מה הדין, ביום חורף, כשהוא טען שקר לו והוא רוצה לסגור חלונות ואברך אחד מהכולל טען כנגדו שהוא רוצה שיהיה מאוורר.
האם הדין איתו כפי הדין הרגיל שבחורף סוגרים ובקיץ פותחים או שלמרות שיש לו מקום קנוי וכו' מכיוון שהוא לא חלק רשמי מהכולל אין הדין עמו והוא צריך ללכת ללמוד במקום אחר?
או אולי רק ראש הכולל או האחראי על המקום יכול להכריע ולא כל אברך מהכולל לפי רצונו?

יצוין כי השאלה היא לא על לפנים משורת הדין השאלה עוסקת רק בשורת הדין.
עוד אציין כי אולי לא יהיה טוב לפרסם את השאלה בצורה הנוכחית באתר מחשש חילול ה', לשיקול הרבנים כמובן.

אגב- ניסיתי לשלוח את השאלה דרך הטופס שבדף הבית אבל זה נותן Errortimeout ולא שולח כלום

תשובה:

שלום רב,

דבר ראשון עובדה שהשאלה הגיעה…

אין בעיה לפרסם, משום שזה טבעי שיש שרוצים כך ויש להיפך.

אני יודע שהמקובל הוא לומר שבחורף יש עדיפות למעוניין לסגור את החלון, ובקיץ להיפך. אבל ברור שזה לא ענין של הלכה. אין הלכות בנושאים אלו. הכל נושא של התחשבות בזולת. ואני לא אומר שהאיש שקר לו חייב להתחשב באדם שחם לו, או להיפך, שניהם צריכים לעשות חושבים, ולהחליט מי מתחשב בזולת. בדרך כלל כמובן מגיעים להסכמות. לפעמים הוא מוותר ולפעמים השני, כך צריכים לנהוג יהודים יראי שמים.

אני יודע שלא לתשובה כזו אתם מצפים. אבל מה לעשות, אין בזה כללים בהלכה. חז"ל קבעו כללים להרחקות בנזקי שכנים וכד', ולא קבעו כללים לפתיחת חלונות במקומות ציבוריים….