כמה היא ערכה של הכתובה?

שלום,
קראתי את כול הכתבה על איך לחשב ערך כתובה. לא ממש הבנתי.
אני רוצה לדעת בערך פחות או יותר כמה יוצא 100 זקוקים שרשומים בכתובה אם הכתובה נחתמה בארה"ב.
לא חייב ערך מדוייק…רק לדעת בערך מה השווי.
תודה רבה.
שבוע טוב!

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע להעריך, ישנם הרבה שיטות, אתה יכול לעיין בספרו של הגר"מ טולידאנו שליט"א אב"ד ביה"ד בירושלים מעשה בית דין סי' יד שקיבץ את כל השיטות וכמה זה שווה הלכה למעשה בימינו.

למעשה, עד כמה שידוע לי כמעט בכל המקרים שיש גירושין מגיעים לפשרה כוללת גם בנושא של הכתובה. והרבה מחשבים את זה לצורך הפשרה בערך לסכום של עשרים אלף ש"ח שאת זה ניתן להוציא בתביעת כתובה. אבל אני מניח שאם זה יגיע לפתחו של בית הדין ללא פשרה יהיו דיינים שיחייבו יותר ויהיו דיינים שיחייבו פחות.