מותר לומר גנותו של אדם בפניו?

האם מותר לומר לאדם את חסרונותיו בפניו (בעדינות), כשהוא בעצמו ביקש זאת?

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי את הבעיה. אם חברך רוצה לתקן דרכיו והוא מתייעץ איתך בענין, מה רע בכך? אגב הגר"א מוילנא כידוע ציוה על המגיד מדובנא שיוכיח אותו באופן קבוע על פניו, כדי שיוכל להתעלות עוד ועוד. רק אל תשכח לפתוח בדברי שבח נעימים, וביניהם את הנקודה שחברך מתוך עומק ויראת שמים טהורה אכן מבקש תוכחה ושואף תמיד להתקדם ולהתעלות, דבר נפלא שאינו מצוי כל כך!

בהצלחה לשניכם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראשית, תודה רבה לכבוד הרב.
    החבר לא שואל כדי לתקן את עצמו, הוא שואל בשביל עסקת שידוך שיש לו, ורוצה לספר בעצמו על עצמו. אבל אני מבין מדברי הרב שאם הדברים באמת נאמרים תוך שבח ובעדינות, הם יכולים גם לשמש כתוכחה. האם אני צודק?
    תודה רבה לכבוד הרב על המענה ועל הזמן.