לתרומות לחץ כאן

הכשרת קולט אדים לפסח

שלום מה הדין בקולט אדים שמעל הגז ועולים אדים מהסירים והקולט בנוי ככה שהוא שואב את הריח אבל לדעתי עדיין בפינות שלו יש שאריות של אדי המאכל והשאלה שלי היא הן לגבי אם מותר לבשל תחתיו בשר ואחר כך לבשל חלב ככה שהאדים של שניהם מתערבבים ואולי יטפטפו ןהן לגבי פסח האם צריך לכסות את הקולט בנייר כסף ולא להשתמש אתו מחמת שמא יטפטף חמץ

תשובה:

שלום רב

אכן בקולט אדים חשוב מאוד להקפיד שהוא יהיה גבוה מספיק שכל האדים המגיעים אליו לא יהיו כבר חמים בחום שהיד סולדת בו, וזאת לא רק בגלל הבעיה שאתה מעורר שהיא ודאי נכונה, אלא משום שעלולים לעבור על ידי כך באיסור בישול בשר בחלב, על ידי שהאדים שבתוך הקולט מתערבים ומתבשלים ומבשלים, וכן הורה הגר"מ אליהו ראה קול צופייך מס' 46. כאשר מקפידים על הגובה הנכון של הקולט ממילא גם לגבי פסח אין בעיה, מה שצריך הוא רק לנקותו היטב משיירי הנראים לעין, ושוב אין לחוש.

במקרה שהקולט אדים כן מתחמם בחום שהיד סולדת בו, יש להקפיד על הרחקה בין בשר לחלב, וכמו כן יש להכשירו לפסח על ידי הגעלה ברותחים וציפויו בנייר כסף, והמהודר ביותר במקרה כזה שלא להשתמש בו כלל בחג הפסח. בכל מקרה של ספק הייתי מציע לצפותו כנ"ל.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שהאדים המגיעים לא יהיו יד סולדת. אינני יודע לומר בזה גובה של ממש, בכל מקרה של ספק אין לבשל בשר וחלב יחד על הכיריים, ולפסח יש לצפות כאמור.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל