האם הפרת סודיות רפואית יכולה לחייב תשלום?

יועץ ומטפל רגשי שמסר מידע על מטופל, וגרם לו בכך עגמת נפש ונזקים עתידיים (שידוך, עבודה, וכו'), האם ניתן לתבוע ממנו פיצוי ע"פ ד"ת.
[יש לציין שע"פ חוקי המדינה זו עבירה פלילית וניתן לתבוע פיצוי של אלפי ש"ח, אבל השאלה היא ע"פ דין תורה].
תודה מראש! ויישר כח על האתר הנפלא!

תשובה:

שלום רב,

עיקר הדין ש”המבייש בדברים פטור”. עם זאת כבר מימות הגאונים תקנו קנסות ועונשים ע”ז באופנים מסוימים כמבואר בחו”מ סימן ת”כ סעיף ל”ח ואילך. כך שאם מדובר במסירת מידע בזדון שלא בתום לב שיש בו משום לשון הרע נראה שיש מקום לחיוב ממון לפי ראות עיני הדיינים. עם זאת בימינו זה דבר לא מצוי שבי”ד יחייבו פיצוי כספי על לשון הרע מכמה סיבות, ובמקרים קיצוניים של הכפשות סידרתיות ממושכות מתיר ביה”ד לפנות לתביעה משפטית.
עם זאת ללא ספק מדובר בדבר חמור והיועץ צריך לחשוש לעצמו.