שימוש בכספי בית הכנסת לצרכים חברתיים של הקהילה

אנו חברי ועד עמותת בי"כנ שואלים האם ניתן להשתמש בכספי בי"כנ לצורך קיום פעילות חברתית כגון: כיבוד בערבי עיון, השתתפות במימון הסעה לניחום אבלים ל"ע/לטיול לחברי הקהילה?
חשוב לציין שרוב מוחלט של חברי העמותה תומך בעניין כפי מה שיראה בעיני הועד-הגבאים.

תשובה:

שלום רב

אם מקובל כך אצלכם שבית הכנסת מקיים פעילויות וממן אותם, אני מניח שכך גם היה בדעת התורמים שהכסף ילך לפעילויות כאלו, אבל אם מדובר בבית הכנסת שכל הכנסותיו קודם לקיום בית הכנסת עצמו התפילות ספרי קודש וכו', יש להתייעץ עם המתפללים בענין או לפחות להודיע שמכאן ולהבא הכסף הולך גם למטרות כאלו, ולהשתמש בכסף העתידי [ניתן לצורך הענין ללווות כסף מקופת בית הכנסת על חשבון הכנסות עתידיות].

בהצלחה.