דוד שמש בדירה שכורה שהקולטים התפוצצו מקרה עזה

מחמת הקור העז התפוצצו הקולטים של דוד שמש בדירה שכורה. השוכר תובע את בעל הבית שיחליף את הקולטים, בעה"ב טוען שהזהירו ברדיו שיש להשאיר ברז פתוח ולכן השוכר שלא עשה כן חייב מדין פשיעה.
הדין עם מי?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

בדרך כלל השוכר אכן חייב במקרה שלא השאיר ברז פתוח, מאחר וכתוב ברוב הסכמי השכירות שהשוכר חייב להחזיר את הדירה לקדמותו למעט בלאי סביר ונזק שרוב הציבור יודע כיצד להישמר ממנו איננו בגדר בלאי סביר.
במערכת החורפית העזה שבאמצע חודש שבט שנה זו היו מקרים שהתפוצצו קולטים גם מכאלו שהשאירו ברז דולף, כך שהשוכר יכול לטעון שייתכן שאף אם היה משאיר ברז דולף הוא לא היה מונע את הנזק, ולכן ייתכן שהמשכיר אינו יכול לחייב את השוכר לתקן את הקולטים. אבל, בכל זאת ברור שהשוכר אינו יכול לתבוע מהמשכיר לתקן, אם הוא מעוניין בדוד שמש.