כמה שאלות על פורים

פורים שמח כבוד הרב (כותרת חדשה לשם שינוי :)
1. האם מותר לקנות ביום הפורים מצרכים במקום שפתוח על ידי יהודי שומר מצוות, או על ידי חילוני?
2. עיקר סעודת פורים היא ביום הפורים, האם אני בן י"ד או ט"ו? לא הבנתי מה הכוונה.
3. לא כיוונתי שהחיינו בברכות שלפני המגילה, ובכלל לא בירכתי ברכות של לפני המגילה ואחרי כי פחדתי שאני מברך לבטלה אם אולי פספסתי איזה מילה או שתיים, יצאתי ידי חובת הקריאה?
תודה רבה כבוד הרב, פורים שמייח :)
ואם אתם לא עובדים היום, אז הכל לטובה כמובן.

תשובה:

שלום רב

  1. מותר לפתוח מכולת לצרכי פורים כמבואר בשו"ע סי' תרצו, כך שאין כל מניעה גם לרכוש שם.
  2. אתה גר בנתניה, אם כן אתה בן י"ד, היום יום חמישי הוא הזמן לסעודת פורים שלך.
  3. לא הבנתי את שאלתך. אם היית בבית הכנסת הרי שמעת את הברכות מהבעל קורא. ומכל מקום ברכות אינן מעכבות ויצאת ידי חובה גם בלי הברכות.

פורים שמח ידידי, וששמחת הפורים תהיה על כל השנה בעז"ה!