כיצד לנהוג עם אורחים חילוניים אנטי דתיים

בס"ד.
שלום וחג שמח.
מה עושים בענין ביטול תורה כשבאים אורחים שיש להם רק שטויות לדבר ואם מנסים לקרב אותם הם מיד תוקפים. ניסיתי לשמוע עם אזניה דברי תורה כמו דיבורית אבל הם שמו לב ואחד מהם אמר לי שזה נראה שהם לא מענינים אותי. קשה להחזיק ראש במחשבה ולחשוב על דברי תורה כל הביקור. בקיצור איך מנצלים מצב כזה לעבודת ה'?
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

חז"ל אמרו "דרך ארץ קדמה לתורה", וכאשר באים אורחים הביתה מן הראוי לשבת ולפטפט איתם. אין צורך לנסות להחזיר אותם בתשובה, מה שרק מרגיז אותם ולא מועיל כלום, אפשר לדבר בצורה נחמדה ולהשתדל שרמת השיחה תהיה מתאימה ליהודים. אפשר גם לדבר ממה שקורה כאן במדינה בחצי שנה האחרונה, כמה ניסים רואים, שהרי בבריסל רק אתמול בפיגוע אחד נפגעו כמעט אותה כמות אנשים שנפגעו כאן בכל החצי שנה האחרונה, ועוד כל מיני דיבורים אקטואלים יפים שמחזקים בצורה עקיפה ולא ישירה ותוקפנית. צריך להתנהג בין הבריות בצורה שתכבד אותך כבן תורה, שיאמרו הבריות "ראו פלוני שלמד תורה כמה נאים מעשיו", וכך יהיה שם שמים מתקדש על ידך. הקדוש ברוך הוא נטע אותנו בעולם הזה כי לפעמים הוא רוצה שנקדש את שמו בעולם לא דוקא על ידי לימוד, אלא גם על ידי שיחת חולין, אכילה שתייה וכו'.

בהצלחה רבה!