נקיון הבית ביום הפורים

שלום כבוד הרב,
האם מותר לעשות נקיונות ביום הפורים,אני מציין זאת כי אני ואישתי לא מצליחים לנקות כלל את הבית חודשים אנחנו עסוקים עם הילדים ולהביא מנקה לא יכולים.
מאחר ויש חופש חשבנו לנצל יום זה האם מותר מבחינה הלכתית?
בברכה,
תשובה:

שלום רב

המנהג הוא להמנע מכל מלאכה שאינה לצורך יום הפורים עצמו, כמבואר בשו"ע ומשנה ברורה בסי' תרצו סעי' א, ומסתבר שאף נקיון יסודי של הבית הוא בכלל זאת. אולם לגבי ליל פורים הורה הגרי"ש אלישיב שלא נהגו להחמיר.

פורים שמח!