מה שקנתה אשה קנה בעלה

שלום לכבוד הרב אני עומד להתחתן 1 אני יודע שאת הטבעת אני צריך לקנות מהכסף שלי או שאבא שלי מקנה לי אותה אז עכשיו השאלה היא כזאת שאת הכסף של הטבעת זה מכסף שאמא שלי קיבלה מאמא שלה ואמא שלי היא הלכה לקנות את הטבעת אז אם כך איך אבא שלי יכול להקנות לי את הטבעת הרי זה כסף של אמא שלי והאם אפשר שגם אמא שלי תקנה לי את הטבעת לצאת מספק 2האם אבא שלי יכול בכלל להקנות לי את הטבעת אם הוא חילוני שמחלל שבת בפרסיא שאולי יצא מכלל עמיתך

תשובה:

שלום רב

כסף שהאשה מכניסה לחשבון המשותף נעשה של הבעל, כמו שאמרו חכמים: "מה שקנתה אשה קנה בעלה", לכן צריך שהאבא יסכים שהטבעת תהיה שלך, ואז תחפון אותה בידך ותכוין לזכות בה בקנין יד והיא שלך. הנושא של יצא מכלל עמיתך לא שייך לדיני מקח וממכר, גם מגוי ניתן לקנות דברים…

מזל טוב ושיהיו תמיד שמחות!