איש המתחפש לאישה או להיפך – בפורים או בהצגה

בס"ד שלום רב לכל הרבנים.
האם איסור 'לא ילבש גבר שמלת אשה' תקף גם כאשר עושים הצגה חינוכית על ספורי צדיקים וכדו', כאשר גבר מתחפש לאשה לצורך הענין או להפך? או שאפשר להקל באופן הנ"ל, וכמו שראיתי קצת שנוהגים?

תשובה:

שלום רב,

אין הבדל. הטעם של המקילים בזה הוא משום אין כוונתם אלא להיתול או לצחוק. ומן הסתם ניתן להוסיף גם אם כוונתם להצגה כזו או אחרת, היתולית או חינוכית. אבל יש לדעת שיש המחמירים גם בפורים שלא להתחפש לאישה ואישה לא תתחפש לאיש. ראה כאן בתשובה ובתגובות.