מחצית השקל בסכום גבוה יותר למרות שאין עבודה

שלום וברכה כבוד הרב
בתרומת מחצית השקל יש אפשרות לתרום לפרויקט של אתר לזיכוי הרבים מוכר לטוב שרוצים לשפר את אתרם.
להבנתי המקסימום של תרומה למחצית השקל זה 21? בכל מקרה, האם אפשר לשים 50 למרות שאני מקבל קצבה מביטוח לאומי ולא מקבל בינתיים פרנסה מעבודה?
תודה רבה כבוד הרב, יום טוב!

תשובה:

שלום רב

יש דעות שמחצית השקל השנה זה 26 שקלים, לפי חישוב עלות של 9.5 מ"ג כסף. לא כדאי לתת יותר כדי לא להפסיד את ענין המצוה, לאחר הנתינה אתה יכול לתת עוד נתינות כמה שאתה רוצה. אולם עדיף להדר במתנות לאביונים בפורים מאשר במחצית השקל. אינני יודע באיזה אתר מדובר כך שלא אוכל לייעץ לך. הכי טוב זה לתת לעניים. יש קופות מוסמכות כמו קופת העיר בני ברק וכיוצא בזה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב
    האם זה יהיה בעייתי אם אשלם דרך כרטיס דולר דווקא? (אין לי שקלים כרגע)
    כי השער המרה לא יודע אם מעודכן להכי חדש או לא, ואולי זה לא יצא 26 ש"ח, אולי קצת פחות אולי קצת יותר. יש לך רעיון כבוד הרב?
    אני מניח שאני יכול לרוץ מחר בבוקר לעשות כרטיס שקל ולהטעין אותו.
    בע"ה שלא אפסיד ח"ו את המצווה! בטח יש בקרית צאנז קופה שאפשר לתרום דרכה אני משער.
    תודה רבה גם על העדכון על הדעה של 26 ש"ח גימטריה של אחד משמות אבינו שבשמים :)

  2. תודה רבה כבוד הרב :)
    עד כמה מותר לי לתרום במתנות לאביונים אם לא חסר לי מבחינת מזון ודברים חשובים החודש?
    ואם כבר תרמתי מתנות לאביונים ואני רוצה שוב, אפשר לתרום עוד מתנות? או לבקש שיוסיפו סכום נוסף למתנות הקודמות?
    :)