העברת שמות תורמים – אבק לשון הרע

שלום רב.
רציתי לשאול האם יש איסור לשה"ר בהעברת רשימת תורמים פוטנצייאלים, כמו"כ באמירה בע"פ על אנשים (לא עשירים) "הוא יכול לתרום" וכד'.

תשובה:

שלום רב

חכמים שאסור לומר "נורא בי פלניא", לאמור שלאותו אדם יש תמיד אוכל… אולם מבואר בגמרא בערכין טו ב שמדובר דוקא כשהדבר נאמר באופן של גנאי , ולא באופן של גילוי מלתא בעלמא. אמת שיש איסור של אבק לשון הרע לומר לאנשים שפלוני יכול לתת להם אוכל בביתו,  דבר שעשוי להזיקו, אבל נראה שאם מדובר ברשימת תורמים לצרכי צדקה אין בכך כל בעיה, שהרי אדרבה, מזכים אותם במצוה ולא להיפך.

כמו כן, כל עוד אותם אנשים יכולים לסרב בנימוס ולא יקרה כלום, לא נגרם להם כל נזק.