ברכת כהנים באמצע ברכות קריאת שמע

האם כהן שהגיע מאוחר קצת ועומד לפני צור ישראל בתפילת יחיד יכול להפסיק וליטול ידים ולעלות לדוכן ואחר כך לחזור לתפילת היחיד שלו? תודה

תשובה:

שלום רב

באופן כללי הדין כך, שאם כהן נמצא בברכות קריאת שמע או קריאת שמע עצמה והחזן מגיע לברכת כהנים, אם הוא בין הפרקים, כלומר בין הפרשיות של שמע או בין הברכות, יפסיק ויעלה לדוכן, ואם הוא באמצע פרק – באמצע ברכה או אחת מהפרשיות, אם אין שם כהן אחר אלא הוא, יעלה לדוכן, ואם יש כהנים אחרים, יצא מבית הכנסת לפני רצה. נראה שבין גאל ישראל לשמונה עשרה דינו חמור מבאמצע פרק, מחמת האיסור להפסיק בין גאולה לתפילה, ולכן אולי עדיף להפסיק קודם [כאשר אין שם כהן אלא הוא].

מקורות:

ראה שו"ת הלכות קטנות ח"א סי' סד, וע"ע ציץ אליעזר חט"ו סי' ז .

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה
    בדברי הציץ אליעזר לא הובא היתר לעלות לדוכן באמצע הפרק
    ומה שחולק על ההלכות קטנות הוא לגבי מציאות בה יש כהן אחר