קדיש יתום – אדם שיש לו הורים

אני אומר קדיש על נשמות שאין מי שיעלה אותם כמובן שקיבלתי אישור מהורי .
אבל אמרו שאין לומר קדיש כשאבא נמצא איתי באותה תפילה ובאותו בית כנסת האם יש לזה אסמכתא או שניתן לומר גם כשאבא לצידי ?

תשובה:

שלום רב

לא ידוע לי על הבדל כזה. באופן עקרוני אמנם אין בזה בעיה לומר קדיש על אנשים אלו כשההורים מרשים כמבואר ברמ"א או"ח סי' קלב, אולם אם יש אדם אחר זה עדיף כדי שלא לפתוח פה לשטן [ראה דברי סופרים אבלות פרק נה].