היכן כדאי לרכוש קבר?

בס"ד
בוקר טוב לרבנים הי"ו

אדם שרוצה לרכוש חלקת קבורה בבית העלמין האם כדאי קרוב להוריו מבלי לדעת מי יקבר אח"כ לידו (מחללי שבת) או להשתדל במקום של שומרי שבת ?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אם השיקול הוא הסמיכות להוריו מול האפשרות להקבר ליד מחללי שבת, ברור שעדיף שלא להקבר ליד מחללי שבת. שהרי זו הלכה מפורשת בשו"ע (יו"ד סי' שסב) אין קוברים רשע אצל צדיק. אני לא יודע על איזה מקום אתה מדבר. בכל המקומות ישנם חלקות כלליות וחלקות לשומרי שבת. אפילו אם הוא רכש קבר בחלקה בסמיכות למחללי שבת, אין קוברים אותו אלא במקום של שומרי שבת.