חפץ נדיר בהשבת אבידה

שלום רב
רציתי לשאול בחפץ אשר אין בו סימן אך מצד עצמו מאד נדיר [כגון נאבד תוכי, דכמה תוכי נאבדים], ובא אדם ואומר דנאבד לו כזה [והיינו דיודע לכוון דנאבד לו כזה] דלכאור' זה יותר נדיר מצירוף סימן מנין וכד', האם יועיל [ולא מצאתי בפוסקים על זה] אשמח למקור וטעם.
בברכת התורה

תשובה:

שלום רב,

תוכי אינו דוגמא טובה כיון שיש הרבה שמאבדים תוכים אמנם לכאורה יש בו סימן שידוע שתוכי מכיר את בעליו. לעצם השאלה(קשה למצוא דוגמא לזה למעשה כי גם בבעל חי נדיר יוכל להכריז בעל חי מצאתי ) צורת ההכרזה במצב כזה תהיה כללית – אבדה מצאתי וראה ריטבא במ כ ורעק"א ב"מ כח ב.