טבילת כלים המיועדים למשלוח מנות

שלום וברכה
אני מעונינת לשלוח במשלוחי מנות צנצנת מזכוכית ולמלאות אותה בדברי מאכל, האם זה נכון שאיני יכולה לטבול אותה קודם כיון שהיא מיועדת למתנה? מה ניתן לעשות?

תשובה:

שלום רב,

אכן יש אומרים שמאחר שזה מיועד למתנה, א"כ אין צורך לטבול את הכלי, כמו שמוכר אינו צריך לטבול את הכלים. וא"כ יש שכתבו שלפי זה לא תועיל טבילת כלים של הנותן משום שעדיין לא הגיע החיוב בזה (ראה בספר טבילת כלים פ"ח סעי' ו'). אולם בשם הגר"נ קרליץ ראיתי שצריכים לטבול את הכלים לפני שמשתמשים בו למשלוח מנות.