משקאות במשלוח מנות / פרוז בן יומו בשאר מצוות היום

שלום לרבנים רציתי לדעת האם בענין משלוח מנות ששתיה נחשב מנה האם דוקא משכר{ואם לא מה הדין ליין תירוש?} או כל משקה אפילו מים קפה שוקו? 2 האם כל ענין שנימצא בכרך ונסע לעיר והפוך הדיון הוא רק לענין קריאת המגילה או לכל שאר המצוות תודה מראש! אשמח למקורות

תשובה:

שלום רב

כל משקה כשר למשלוח מנות למעט מים או סודה, ואפילו משקאות המבוססים על מים כמו קולה וכדומה, כשרים. ראה קונטרס יבקש מפיהו עמ' לג בשם הגרי"ש אלישיב.

דים פרוז או מוקף בן יומו הוא לגבי כל מצוות היום, ראה טורי אבן מגילה ה ע"ב וס' עיר הקודש והמקדש ח"ג פרק כו, והובאו בשו"ת מנחת יצחק ח"י סי' נו.

בהצלחה רבה!