צורת כתיבת השמות בכתובה

שלום הרב. ראיתי את הכתובה שלי, והתעורר לי ספק בגלל שכתבו את שם המשפחה שלי "ברנט " בצורה כזאת: "ביראנת", והרב שכתב אמר לי שהספרדים כותבים בצורה כזאת בכתובה. מה שידוע לי זה שיש כזה דבר בשמות לועזיים, יש לכתוב גם כך את שמות המשפחה או אפשר לכתוב אותם כרגיל?

תשובה:

שלום רב,

אכן הכתיב הספרדי הוא כך, לדוגמא, האות י' הוא במקום הניקוד סגול. (בשונה מהכתיב האשכנזי שאות ע' הוא במקום סגול) המקומות שמשתמשים בכתיב כזה הוא בכתיבת השמות בגט. אולם יש לדעת שאם כבר כותבים כך, במקום האות ת' כותבים ט'. אלא שבכתובה לא מקפידים כלל כל כתיב כזה. ובודאי שלא בשמות המשפחה. אבל אין פסול בכתובה כי אפשר גם לקרוא את זה כך.