ספק שביעית בזמן הזה

שלום,
לפני המון שנים, לא זוכרת באיזו שנה, הגיע אלי צנצנת 'דיבשה' – מיצוי ענבים שחורים. המוצר פג תוקף ב-2012 ואין עליו שום כשרות. להבנתי, אני צריכה לזרוק אותו, אך אני חוששת שמא הדיבשה עשויה מענבי שביעית. איך עלי לזרוק את המוצר? האם אוכל לשפוך את הדיבשה על הקרקע\אדמה?

תשובה:

שלום רב

אין סיבה לחשוב שהענבים הם שביעית. השנה 2012 היתה רחוקה מהשביעית, וכן הואיל ושביעית בזמן הזה  היא מדרבנן יש להקל מספק. אמנם החזון איש מחמיר בספק שביעית משום שלדעתו הוא ספק בדבר שעיקרו דאורייתא, אבל כאן יש גם רוב הקובע שאלו לא ענבי שביעית.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה עדיין ספק, מדובר בשנה השניה אחרי השמיטה ההיא. כמו כן יש ספק אולי היו אלו ענבים של גוי שלהרבה דעות אין בהם קדושת שביעית. ומכל מקום את יכולה לזרוק לפח כשזה עטוף בניילון וזה כבר מהודר ממש.