קריאה מדף חרוזים בשבת

מותר לקרוא דף של חרוזים בשבת שהוכן לשמח חתן וכלה
איניני מכיר היתר בזה, אבל מאידך כמדומני שנוהגים כן בישיבות, כשעושים סנטוכה לחתן
בתודה מראש

תשובה:

שלום רב,

מותר לקרוא בזה בשבת

הטעם של שטרי הדיוטות לא שייך כאן אין זה אלא כמו שמכינים רשימה שרוצים לזכור בשבת, ולא שטרי הדיוטות שגזרו שמא ישא ויתן בהם בשבת. אלא שיש לדמותו לשאר הכתבים שנאסרו בשבת כמו רשימת קניות, או רשמיה של אורחים וכד', שזה גזרו שמא ימחוק. אולם כאן השאלה צריכה להיות האם הדרך למחוק ברשימה כזו, או שמא לאחר שקבעו את החרוזים, לא מוחקים. כי הגזירה היתה על דבר שהרגילות למחוק, כמו אורח שפתאם לא מגיע, או מנה כזו או אחרת שיורדת, ולכן בשמירת שבת פרק כט הערה קלג דן האם היום שהרגילות היא להכין מעט יותר, גם יש חשש שמא ימחוק או לא.
ובפשטות נראה שרשמית חרוזים כזו לאחר שהרכיבו אותה, אין רגילות למחוק לכן אין בעיה לקרוא בזה בשבת.