לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שלום זכר בלידה בפונדקאות

בהתאם לתשובות שקיבלתי מכם, מתבקשת השאלה:האם עושים שלום זכר לתינוק שנולד מפונדקאות בערב שבת הראשון שלו ,מאחר ודינו של התינוק ספק ועדיין לו ערכו גיור, או בשבת שלפני ברית המילה והגיור?

תשובה:

שלום רב

שמחת שלום זכר הוא מנהג ולא חיוב גמור, כך שאם תרצו להמנע מכך מספק שמא הוא גוי הרשות בידכם, אבל בסך הכל זו שמחה נחמדה והודיה לה' יתברך על חסדיו המרובים, ובפרט כאשר הלידה לא נעשתה באופן טבעי ונזקקתם לפונדקאות וכו', יש הרבה על מה להודות ולשמוח יחד עם החברים.

בהצלחה רבה והרבה מזל טוב!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנתי איך מכמה שורות אתה מצליח לאבחן רפואית את השואלת שאין לה כל בעיה רפואית ואתה קובע שיש לה קושי נפשי לשאת בקרבה ילד?? אני מניח שהם נזקקו לשירותי פונדקאות. ומן הסתם התייעצו, יש רבנים שמתירים.