סוכה תחת גג

אנחנו קנינו דירה מקבלן וסוכם ושתהיה לנו מרפסת סוכה כשרה למהדרין

לצערינו, במשך הבניה הקבלן החליט להוסיף קומות לבנין וזה גרם לבעיות בנוגע למרפסת סוכה שלנו:

המרפסת היא 3 על 4 מטר ומתוך ה4 מטר הקבלן בנה מרפסת שמקרה לנו על 3 מטר כך שהחלק שנשאר ללא קירוי הוא מטר 1 .

הבניה הנוספת נמצאת שתי קומות מעלינו כלומר בערך בגובה 6 מטר.

השאלה היא האם מעבר לשטח המגולה לגמרי קיימת אפשרות הלכתית לשבת מתחת לקירוי.

הקבלן טוען שהתייעץ עם רבנים ואמרו לו שאפשר לשבת בכל שטח המרפסת.

תשובה:

שלום רב

אין לי מושג עם מי הקבלן התייעץ, אבל זו הלכה פשוטה, המקום שתחת הקירוי פסול למצות ישיבת סוכה, ולא משנה באיזה גובה הוא נמצא. כך מבואר בשו"ע בסימנים תרכו תרכח ותרלג, וזו הלכה פשוטה וידועה.

יש לפנות לבית דין שיקבעו את גובה הפיצוי שחייב הקבלן לתת לכם על כך שלא עמד בסיכום שביניכם.

בהצלחה רבה.