קטניות לילדים בפסח

האם מותר לי כאשכנזי לתת לילדים שלי קטניות בפסח.
(הילדים שלי לא ממש בעניין של מצות וכדו')

תשובה:

שלום רב.

קטנים שנצרכים לכך יכולים לאכול קטניות בפסח. אבל אם אין להם צורך בכך וכבר גדלו ויכולים לאכול הכל, אלא שלא מתחשק להם לאכול מצה והכי נוח לך לתת להם קטניות, זו לא סיבה מספקת, אדרבה, יש לחנך את הילדים את השמירה על מנהגי ישראל, להנחיל להם את נושא הדקדוק במצוות וההווי המיוחד של פסח, וכך יגדלו בעזרת ה' לתפארת.

מקורות:

על כך שניתן להקל לקטנים הצריכים לכך ראה חיי אדם כלל רכז סעי’ ו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב,
    ביתי בת ה7 אוכלת בעיקר אורז. היא אינה מוכנה לאכול דברים אחרים. היא לא אוכלת ירקות,כמעט ולא אוכלת פירות וגם בשר ודגים אינה אוכלת. היא אוכלת פחמימות- פתיתים, פסטה וכו'. דברים אלו כמובן שלא תוכל לאכול בפסח אך אורז כביכול כן. האם למרות שהינה כבר ילדה גדולה אפשר להכין לה אורז בפסח?

  2. אני מניח שאם תהיה רעבה היא תאכל ממאכלי הפסח, רק תקפידו שלא תמלא את סיפוקה בממתקים. אין סיבה להקל כיון שהיא ילדה בריאה, רק קצת בררנית….