נותן טעם לפגם בשרצים

6 ביצים קשות שבושלו בסיר שבסוף הבישול ראינו שיש חרק קטן (ג'ק מספריים) בסיר, האם להלכה מותר לאכול את הביצים?

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה. החרקים הם בבחינת "נותן טעם לפגם", שאין טעמם אוסר את התבשיל שהתבשלו בו.

מקורות:

על דעת השו”ע שמיקל בזה כנ"ל ראה יו”ד סי’ קד סעי’ ג וסי’ קז סעי’ ב, וראה רמ”א שם שכן המנהג להקל ואין לשנות, וכ”כ הט”ז שם סי’ קד ס”ק ו, וכ”ה בפרי מגדים ערוך השולחן שם ועוד רבים מהאחרונים. הש”ך סי’ קז ס”ק ז מציין לדברי רבים מהפוסקים ראשונים ואחרונים שסברו שלענין איסור אכילת שרצים טעם פגום ג”כ אוסר, ולפיכך מכריע שלא להקל בדבר אלא במקום הפסד מרובה, וכ”כ בחכמת אדם כלל נד סעי’ יד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז להלכה למעשה לא חוששים לש"ך? כי בשש"כ בהלכות בורר לגבי חרק שנמצא בכוס תה הוא כותב שיש להוציאו ע"י כלי חד"פ עם מעט משקה ובהערות הנ"ל כותב שהטעם לכך הוא הש"ך, לכן שאלתי מה מקובל אצל הפוסקים לפסוק הלכה למעשה כי זו שאלה מצויה.